Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Optimera i Ringsted den 24. januar 2010

I dag gik turen til Optimera i Ringsted til rehu træning. Vi havde lånt en tømmerhandel til træningen.

 

Jeg var lidt i tvivl om jeg skulle lade Vanilla blive hjemme for det var jo ret koldt, men så synes jeg alligevel at hun skulle medJ Jeg har jo lavet et tæppe som bliver lagt rundt om burene, så det kan holde lidt på varmen. Derudover har jeg lavet en lyseblå fleecetæppekant som er bundet på siderne i buret, så de ikke ligger mod de kolde sider.

 

Vanilla fik derudover et lammeskind at ligge på, så tænkte jeg at hun nok kunne klare sig. Når jeg hentede Ginger i buret, så lå Vanilla også fint og så slet ikke ud til at fryse. Hun har også fået en fin pels igen med masser af underuld.

 

Nå, men jeg startede som figurant og lagde op oven på en palle, så jeg var nok 1½ meter oppe. Der stod i forlængelse af hinanden og der kunne jeg lige komme til at lægge mig. Men hold da op hvor lå jeg dårligt, for der var nemlig nogle brædder på tværs, så det var noget med at finde en måde at lægge sig, hvor det ikke gjorde for ondt!

 

Jeg prøvede endda lidt massage for hovedet ved at lægge mig strategisk på et af brædderne. Jeg har nemlig haft hovedpine siden torsdag, men det hjalp altså ikke rigtigJ

 

Efter at være blevet fundet 4 gange, så var det Gingers tur til at søge.

 

Første område var et rigtig stort naturområde med materialer hist og her og et par bygninger….eller resterne af dem. Jeg havde lige fået ca. at vide hvor figuranten var, så jeg kunne hjælpe Ginger, hvis hun fik problemer.

 

Først lignede hun en som ikke lige vidste hvad hun skulle, men så begyndte hun at løbe rundt og undersøge tingene. Af og til kom hun dog retur og hoppede op og bed mig i armen…killer Collie.

 

Men lige pludselig tog pokker ved hende og hun løb målbevidste af sted mod en åben bygning bagerst i området. Hun forsvandt ind og søgte omkring, men kom så ud igen. Det var tydeligt at hun havde fært, men hun havde lidt svært ved at finde ud af hvor det kom fra. Så jeg kom tættere på og sendte hende ind igen. Det var tydeligt at det var nyt for hende, og hun var ikke sikker nok på sig selv, men til sidst gik hun dog ind i det ene hjørne og gav hals, og så fik hun også lige pludselig øje på Mai-KiJ Så var der stor glæde og hun fik sin belønning.

 

Det andet område var typisk tømmerhandel med rækker af materialer og lign. Jeg startede med at sende Ginger af sted og denne gang skulle hun finde Anette, så lå hvor jeg havde ligget før, dvs. oppe. Det gik fint og vi var straks videre til næste figurant, som lå i samme område bare rundt om hjørnet.

 

Ginger løb af sted og søgte selv rundt og så forsvandt hun bag noget rockwool og begyndte straks at give hals. Helt inde i hjørne sad Iben gemt bag mere rockwool. Ginger gøede glad og fik sin belønning.

 

Sidste figurant lå inde i en hal, hvor de opbevarer træ og lignende. Lige da vi kom ind i hallen drejede Ginger til venstre og virkede faktisk ret interesseret i det område for enden af hallen. Hun søgte rundt et stykke tid og lignede helt sikker en med fært. Men ikke nok til, at hun kunne lokalisere figuranten. Alle hundene havde faktisk svært ved det inde i hallen. Nå, men Ginger endte med at forsvinde ud af syne, og så gik jeg et par skridt fremad for at se hvor hun forsvandt hen. Så kom hun gående og så lidt pudsig ud. Hun havde dyppet næsen i en stor balje med vejsalt, og det så ikke ud som om det smagte godt. Og det er sikkert heller ikke sundt.

 

Nå, men så tænkte jeg, at jeg hellere måtte søge resten igennem, men ville vende tilbage dertil, hvis vi ikke fandt noget, så kom hun også lige væk fra saltetJ

 

Jeg sendte hende af sted og hun var super god til at løbe af sted og langt væk fra mig. Jeg sendte hende ned af flere af rækkerne med brædder, og hun gik fint derned af og søgte. Men da jeg havde gjort det nogle gange, så tænkte jeg, at jeg hellere måtte lade hende løb som hun vil. For jeg var bange for, at hun mistede gejsten, hvis hun blev dirigeret hele tiden. Hun er jo kun en lille bitte og ung hundepige og skulle jo gerne kunne søge selvstændigtJ

 

Efter at have været resten af hallen igennem havnede vi nede for enden igen, og hun søgte igen med stor interesse.  

Men så rendte hun over mod saltet igen! Jeg var bange for, at hun skulle spise mere af det, så jeg kaldte og så begyndte hun straks at give halsJ

 

Det viste sig, at figuranten stod lige bag ved baljerne med salt, men hun var heldigvis ligeglad med, at jeg kaldte for nu havde hun fundet Poul Erik. Dygtig pige!!! Jeg troede faktisk ikke, at hun var så sikker på figuranterne, så det var vigtigere at blive hos dem end at komme når jeg kaldteJ Ihhh hvor er hun altså bare god!!!!!!

 

Efter en varme pause så gik vi i gang igen og denne gang blev der gemt 2 figuranter i hallen til vores unge hunde.

 

En figurant sad inde bag alt træet, og hun fandt hurtigt figurantenJ Men den næste var altså ret svær. Iben sad nemlig oppe på en hylde.

 

Men det pudsige var, at der ikke var fært lige udfor hvor hun sad, men ca. 15-20 meter væk derfra. Ginger rendte rundt i cirkler og kom med lidt bjæf, men ikke sikkert. Jeg fik at vide, at det var korrekt, at hun havde fært der, for den tidligere hund havde også reageret sådan. Jeg ville dog gerne have, at hun fandt ud af hvor Iben var og efter et stykke tid fandt hun dog ud af det, men jeg tror nu mere, at det var fordi hun hørte Iben bevæge sig lidtJ Men det var også okay i dette tilfælde, for hun skulle jo helst få løst opgaven uden at miste modet fordi det var for svært.

 

Men alt i alt en super god træningsdag og hold da op, hvor Ginger dog fik mange nye billeder og dermed erfaringer.


Bagefter gik jeg lige rundt sammen med Iben og fik låst alle dørene, og så var Vanilla med, så hun også lige kom ud og fik strakt benene. Det synes hun var så hyggeligt!!

 

Se billeder fra dagen her!

 

 

Tilbage til forsiden