Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Falcks Børnedage 2010

I efteråret var der bud efter et par redningshunde, der kunne deltage ved Falcks Børnedage i Lyngby og i Farum. Jeg deltog med begge mine collier, Vanilla på 8 år som er uddannet redningshund og Ginger på 2 år som er i gang med uddannelsen. De elsker begge børn, så jeg vidste, at det lige var noget for dem!

 

Den første gang var i Lyngby og der deltog nok 30-40 børn og deres forældre. Børnenes alder var fra 2 -12 år, hvilket gjorde at vi skulle sørge for, at der både var noget som var interessant for de helt små og de lidt større.

 

Vi startede med at fortælle lidt om det at arbejde med redningshunde og vise, hvordan hundene arbejder. Ginger og en anden hund viste et par eftersøgninger, hvor vi gemte en figurant, som de så skulle finde og gø af. Hundene lærer at gø når de finder en figurant, for så ved vi, at de har fundet en, selvom vi ikke kan se hunden!

 

Men for de små skulle vi helst vise noget, som de bedre kunne forholde sig til, så Vanilla blev vores rekvisit hund. Så var der noget som børnene kunne se lidt nærmere på, og de kunne få lov til at røre ved tingene og være med i det vi lavede. Så Vanilla startede med at blive hejst op i en bæresele, som vi f.eks. bruger når vi skal hejse hundene op eller ned. Bagefter fik hun sine røde sko på, dem bruger hun hvis underlaget er ubehageligt eller farligt. Bagefter fik hun lige lov til at løbe hen og gø af en figurant, selvfølgelig med sine røde sko på. Der blev grinet rundt omkring da Vanilla glad løb af sted, for det lyder så sjovt når hun løber med sko på!

 

Det var lige et hit for alle børnene, de var vilde med skoene og blev ved med at tale om dem.

 

Bagefter fortalte jeg lidt om, at alle hundene jo kan komme til skade, og så kan man blive nødt til at lægge en poteforbinding på dem. Så jeg lagde Vanilla ned på asfalten og der samlede sig straks en kreds af børn om os, mens jeg lagde en poteforbinding og fortalte om hvordan jeg gjorde.

Bagefter var det lige et job for børnene at få forbindingen af igen. Der var faktisk 3 børn der deltes om den opgave, mens Vanilla bare lå stille og ventede!

 

Det var sjovt at se hvordan hundene aflæste børnene, for hvis børnene var lidt tilbageholdende og bekymrede, så vendte begge hunde sig straks om, så de ikke virkede så truende. Imponerende og super godt for børnene, som hurtigt tøede op! For hvem kan da være bange for sådan et par Lassie hunde!

 

14 dage senere gik turen til Farum, og vi viste en del af de samme ting, men her blev børnene delt op i 2 mindre hold, og så gik vi det hele igennem med begge hold.

 

Specielt det andet hold var utrolig glade for hunde, og de kastede sig straks over Vanilla. Hele flokken stod tæt omkring hende, og hun stod bare logrende og nød det. Når hun ville over til mig, så tog hun bare sin spidse næse og pressede forsigtigt ind mellem et par børn og gik stille og rolig over til mig. Hun tog det så imponerende og gik bare stille og roligt rundt og hyggede sig med børnene, som arbejdede kraftigt på at få slidt al pelsen af hende.

 

Hold da op hvor var jeg bare glad for, at mine hunde var så gode til børn, for når børnene var så vilde med dem og der var så mange, så kunne jeg sagtens forstille mig, at det ville blive for meget for nogle hunde.

 

Vi havde nogle super gode dage, og det havde børnene tydeligvis også! Jeg havde et par trætte hunde med hjem, og der er vist ingen tvivl om, at der resten af dagen blev snakket om hunde i de forskellige hjem!

 

 

 

Tilbage til forsiden