Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Næsten lige så klog som Lassie 

 

Min collie, Ginger, er nu alligevel engang i mellem klogere end mig!

I dag trænede vi indkald med dæk, og min dæk kommando, når hun er i bevægelse er ”Ned”, hvorimod ”Dæk” er, når hun står stille og skal lægge sig. ”Dæk” bliver jo så naturligvis også brugt, når hun skal blive liggende i længere tid.

I dag trænede vi det flere gange ved, at jeg sagde ”ned” når hun kom imod mig, og så blev hun belønnet ved, at jeg kastede en guf, så den landede bag hende. På den måde får jeg hende i bevægelse, og får samtidig mere afstand på, så hun kan få kommandoen igen, når hun kommer mod mig.

Det gik super fint flere gange, men pludselig, så blev hun liggende, da jeg kastede guffen??? Mystisk…indtil det slog mig, at jeg var kommet til at sige ”Dæk” i stedet for ”Ned”. Den fangede hun langt før mig…og endda efter at have fået ”Ned” kommandoen en hel del gange i træk. Det er sgu skarpt tænkt og godt fanget!!!

 

Det er helt sikkert, fordi vi har trænet en hel del ”Hør efter hvad jeg siger” øvelser, hvor hun er blevet præsenteret for flere øvelser, som f.eks. apport og musemåtten, som ligger ved siden af hinanden.

Så får hun en kommando og skal så udføre det, hun får besked på, og ikke det hun helst vil…eller gætter på. Uha det kan være svært…specielt musemåtten trækker helt enorm, for begge mine hunde. De elsker den øvelse, så både Vanilla og Ginger skal måske have kommandoen for musemåtten 1 gang og 3 gange for apport, for at øge værdien af apporten, for ellers nupper de musemåtten heletidenJ

Her er et billede af Vanilla som har hørt efter min kommando og har valgt apporten i stedet for musemåtten!

 

Havelågen

Jeg har et andet eksempel, hvor Ginger også var hurtigere til at fatte opgaven, og jeg må med skam melde klogere end mig.

Når jeg tømmer postkasse, så går jeg lige ud af havelågen og lader lågen stå åben. I starten ville Ginger gerne gå med ud, men det fik hun et par gange besked på, at hun ikke måtte. Så nu står hun bare og kikker, mens jeg tømmer postkassen. Men derudover har vi ingen rutiner ved lågen…ikke noget med, at de ikke må gå ud, før de får lov.

Men jeg tænkte bare, at hvis lågen en dag stod åben ved en fejl, så gjorde det ikke noget, at Ginger måske lige overvejede det og ikke bare smuttede med det samme. Men det er altså kun noget jeg har gjort ganske få gange.

Men en dag så gad jeg ikke lige at give hundene snor på, da vi skulle ud og køre i bilen, så jeg åbnede bare lågen og kaldte på dem. Vanilla kom fint…men Ginger blev pænt stående indenfor lågen…til min store forundring??

Indtil det pludselig slog mig…at hun måtte jo ikke gå ud af lågen, hvis hun ikke havde snor på! Det var i hvert fald sådan hun havde opfattet det, endda helt uden, at jeg egentlig havde gennemtænkt øvelse.

Hold op hvor blev jeg stolt af min dejlige Ginger pige! Hun er altså en skøn hundepige…og nogen gange endda klogere end mig J 

 

Tilbage til forsiden