Gæstebog

 

DM 2007 for redningshunde

Den 31.august drog Vanilla og jeg til Herning for at deltage i DM for redningshunde.

Om lørdagen skulle alle hundene til prøve i rundering, lydighed, ruinsøg, færdighedsbane, feltsøg og spor. Så når dagen var gået, så var både hunde og hundefører ved at være brugte.

 

Vi glædede os til at deltage, men var samtidig også klar over at vinderchancerne var ret små, da mange af de andre hunde var væsentlig bedre egnet og mere rutineret end Vanilla. Men det skulle bestemt ikke forhindre os i at få det bedste ud af det, og det ville bestemt være en rigtig god træning. Derudover var det også lidt spændene om Vanilla kunne klare alle disciplinerne uden at gå helt død.

Rundering

Vi startede med rundering (eftersøgning efter 2 figuranter) ca. kl. 7.30 som de første. Området var ca. 80x200 m. og skoven var meget tæt og det var svært at komme frem, og der var slet ingen vind. For at man ikke skulle fare vild i området, var der sat minestrimmel op for at markere midterlinien, så kunne man vælge at bruge den hvis man ville.

 

Rundering er bestemt ikke en af vores favoritter, da det kniber med træningen. Det er jo desværre ikke noget man lige kan træne alene, men Vanilla var rigtig god i starten og lavede mange dybe udslag ud i skoven og søgte selvstændig rundt efter figuranten. Vov vov vov lød det lige pludselig langt inde fra skoven, og jeg løb ind og hentede Vanilla. Perfekt udløb, søg og halsgivning. Dygtig hundJ Jeg var klar over, at nu galt det om at komme derudaf, for vi havde kun 10 minutter til at finde begge figuranter. Det lykkes desværre ikke at finde den sidste, men vi fik ros for det flotte søg og markeringen af 1. figurant. Så jeg var super glad for Vanilla, da jeg tror det er den bedste rundering hun har lavet.

Lydighed

Vanilla startede i dæk, hvorefter jeg gik 30 meter væk og stod med ryggen til. Imens lavede en anden hund lydighed, og når den er færdig måtte jeg gå tilbage til Vanilla og så skulle vi til selve lydigheden. Der var hun dog noget ukoncentreret men det gik da nogenlunde. Der er alm. gang løb, langsom gang, omkring vendinger og højre og venstre sving. Bagefter gik vi som i et 8 tal gennem en gruppe af 4 personer.

 

Så var der sit under gang, hvor vi forsatte 30 skridt frem og på tegn gik tilbage til hunden. Så var der dæk under gang, hvor vi bagefter skulle lave et indkald. Så var det tid til stå under gang, også med indkald. Vanilla missede sit og dæk under gang. Øv øv. Måske skulle jeg træne lydighed med uniformen på en gang imellem, for når jeg har den på, så plejer hun jo kun at lave eftersøgning!!!

 

Så var det tid til en apport med en apportbuk på 1 kg., og det gik fint.

 

Til sidst var der en 30 meter fremadsendelse hvor hunden skal dækkes af. Der var Vanilla rigtig god, for det har også været en af de øvelser som det kneb med, men hun løb i høj fart helt ud og dækkede flot.

Færdighedsbane

Uha den var svær. De skulle bl.a. op af nogle stiger, op over en mur, ned på et svingende underlag, over endnu en mur og ned at en skråplade. Så var der en vippe på et skråt underlag, et rør de skulle igennem på 1. sal, op af et bræt op af en container og hen over containerne på et bræt og hen af et andet og ned. Der hoppede Vanilla selvfølgelig ned i containerne. Det var jo ikke lige meningen.

De havde også gravet en fordybning i jorden på 2x3 meter, som de havde fyldt op men tomme ½ liter sodavandsflasker, men der susede Vanilla bare igennem.

 

Søndag morgen sluttede vi af med lige at gå gennem færdighedsbane, som hun bestemt ikke synes var sjov. Så jeg klatrede op sammen med hende og så tog vi den sammen. Derefter tog hun den igen, alene. Super afslutning.

Ruinsøg

Så var tiden komme til eftersøgningen i ruinen hvor vi også kun har 10 minutter. Der var 4 figuranter i og omkring området, og derudover var der i et af hullerne kommet noget råt kød, for at se om det forstyrrede hundene.

Vanilla fandt og markerede (gøede) ved en figurant og jeg er sikker på at hun havde fært af 2 andre. Men tiden løb fra os og hun var tæt ved den sidste figurant og stod og logrede med halen, da de 10 minutter var gået. Øv! Det var så tæt på, at hun havde markeret den 2. figurant.

Alle hundene havde utroligt svært ved ruinen den dag. Der var kun en hund som fandt alle 4 figuranter, men da den havde så dårlig markering af figuranterne, så den gled helt ned på en 7. plads selv om den havde fundet alle fire. En hel del hunde markerede slet ikke nogen figuranter?

Feltsøg

Feltet er 40x40 meter og der er 3 genstande i området, og vi har 10 min. til at finde alle genstande. Det var et skovområde, som var ret tæt, og det var derfor ret svært at se, hvor feltet egentlig var.

 

Vanilla fandt stort set med det samme 1. genstand (en mobiltelefon) og kom hurtigt imod mig, og så åbnede dommeren og hjælperen madpakken. Øv øv så smed Vanilla telefonen og løb de sidste 2-3 meter ud til madpakkerne. Nå, jeg fik sendt hende tilbage for at hente telefonen, men det forstyrrede alligevel hendes koncentrationen noget. Vi fandt senere en pung, som Vanilla glad kom ud og afleverede. Vi nåede desværre ikke at finde den sidste før tiden var brugt.

Spor

Sporet er ca. 600 meter langt, med 2 knæk og 2 genstande, og vi har 10 minutter. Porten ved starten af sporet er 2 markeringspinde med 10 meter imellem og der skal hunden finde sporet og så gå det. Vanilla fik en noget rodet start og havde lidt svært ved at følge det. Vi fandt den 1. genstand, men nåede desværre ikke slutningen. Så der skal vist trænes lidt mere, for der var bestemt ikke godt nok. Men jeg plejer også selv at ligge sporet, så der skal vist også trænes fremmedsporJ

Generelt

Det var et fint DM for jeg synes at vi fik en masse ud af det, og ved også hvor der skal sættes ind.

Men hvad der for mig er endnu vigtigere er at hun synes det er vildt sjovt. Hun forlader ikke min side, når jeg begynder at pakke mine ting, og der er ingen mulighed for at komme til at gå uden hende.

 

Om natten sover hundene i burene, og når jeg så om morgenen kommer ud og tager hende ud af buret, så strækker hun sig lige, og så skal der hygge snakkes. Jeg kan godt glemme alt om at gå en tur lige med det sammen, for hun hopper og springer af glæde, ”bider” mig i benene og er vildt glad.

 

Den helt overvældene glæde ser jeg stort set altid på vores træningsture, og hun synes det er noget af det bedste i verdenen. At vi så ikke skal rydde hylden til en masse pokaler, det er egentlig ligegyldig, for hun er helt vildt glad, og det er den bedste leg der findes.

Her er lidt billeder fra DM i Herning:

Så er vi klar til rundering!                                           Vanilla er vist ikke hel klar til at gå lydighed!

Afdækning, mens en anden går lydighed.                  På vej ind gennem "gruppen"

Så er det bare derudaf!                                              Og tilbage fra stå......håber jeg da!!!!

Så er vi klar igen.                                        Vanilla på færdighedsbanen...

Hun forstod ikke rigtig at jeg ville have hende til at hoppe over muren. Man ved jo heller ikke hvad, der er på den anden side.

Så jeg må lige op og hente min hund:-)                      Nååå! Var det bare det du ville have mig til?                                                                                  Det kunne du da bare have sagt!      

Og Vupti, så er den klaret.

                                                                               Gennem "flaske"graven. Uden problemer!!

Næste omgang...eller forsøg.                                    Færdighedsbanen på afstand.

Så er det tid til de vise ord fra dommeren.

Så er Vanilla i ruinen og har vist fået øje på fotografen?   Nå, så kom hun da i gang med at arbejde.

                                                                    På vej til feltsøg!

Så er det tid til spor og til de sidste instrukser af dommer Michael.

Tak for billederne til Peter Røndum

Tilbage til billeder

Tilbage til forsiden