Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Steriliseringen

Skrevet af Helle Heidi Jensen

I dag, den 29. juni 2009, blev Vanilla så steriliseretL Ihh hvor er det altså hårdt at skulle vælge at aflevere en hund til sådan en operation, selv om jeg godt ved, at det er i hendes bedste interesse.

 

Nå, men jeg havde fri i dag, og jeg skulle aflevere hende hos dyrlægen mellem kl. 7 og 8:30.

Vi lå og slumrede lidt længere end vi plejede, og jeg må altså indrømme, at Vanilla fik lidt mere opmærksomhed og hygge end GingerJ

 

Da vi skulle gå morgenturen, så kom Ginger pænt ud og fik snor på og Vanilla blev stående i stuen?? Det plejer hun altså ikke, men hun vidste sikkert, at der var noget i gære.

 

Nå, men Vanilla kom til dyrlægen, og hun fik med det samme en afslappende sprøjte og blev lagt ind i buret, det lille pus!!

 

Så kørte jeg på arbejde….selv om jeg havde fri, men bilen drillede igen, og så kunne jeg jo lige så godt køre på arbejde. Så gik der jo også lidt tid med det!

 

Da jeg kom hjem fra arbejde….uden Vanilla, så så Ginger altså ret overrasket ud…nok mest fordi jeg kom tidligere hjem, men jeg havde jo heller ikke Vanilla med. Efter lidt tid tøede hun dog op, men der var slet ikke den gensynsglæde som der plejer.

 

Vanilla skulle hentes mellem kl. 15 og 17, og da jeg ikke havde min egen bil, så fik jeg lokket min far til at være taxi. På den måde kunne jeg sidde med Vanilla og holde styr på hende.

 

Da dyrlægen åbnede døren, så kom hun straks ud til os, dog uden den store begejstring, men hun så alligevel rimelig frisk ud.

Hun trådte for øvrigt lige op på vægten igen, og hun vejede altså knap 23,5 kilo og ikke 24 kilo. Og nej det er altså ikke, fordi hun har fået fjerne livmoderenJ For så stor var den ikke.

 

Vi fik diverse instrukser og et par smertestillende piller, en til i morgen og en til i overmorgen. Hvis jeg så vurderer, at hun stadig har ondt, så kan jeg give hende en kodimagnyl.

Derudover så havde hun fået en sprøjte med penicillin i dag, og jeg skulle fortsætte med resten af de piller jeg havde, dvs. 2-3 dage mere.

 

Vanillas livmoder var for øvrigt ikke noget særlig, så det er tydeligt, at jeg for det første har taget det ret tidligt, men penicillinen har jo også fået lov til at virker, før hun blev opereret. Så det gik heldigvis lige efter bogen.

Hjemturen

Så kom hun ud i bilen og vi vurderede, at hun bedst kunne sidde bag et af forsæderne, så jeg sad sammen med hende og holdt styr på hende.

Hun lagde sit hoved i min hånd, og det blev bare tungere og tungere. Hun sad og var næsten ved at falde i søvn. Jeg måtte sørge for ikke at gøre det for behageligt for hende, for der var næsten for lidt plads til, at hun kunne ligge sig ned.

 

Da vi kom hjem så holdt bilen, så hun bare kunne fortsætte gennem bilen og ud. Men så skulle vi den ”lange” vej ind til huset. Det kunne hun ikke rigtig…hun gik stille og roligt i starten, men så stoppede hun og stod der bare. Jeg fik lokket hende et par skridt mere, men så stoppede hun igen. Da hun så ville til at lægge sig midt på parkeringspladsen, så måtte jeg tage hende og bære hende ind, uden at komme til at røre eller strække i såret. Jeg tror egentlig ikke min løfteteknik var helt efter bogen, men bare ærgeligt, for det lille pus skulle jo ind og have lov til at lægge sig og slappe af. Efter sådan en tur hjem.

Vel hjemme

Så skulle Ginger jo lige hilse på Vanilla, og hun skulle jo helst ikke være for voldsom ved Vanilla. Men det havde jeg slet ikke behøvet at bekymre mig om, for Ginger var så sød overfor Vanilla. Stille og roligt og det var helt sikkert, at hun vidste godt, at Vanilla ikke var helt på toppen. Der blev snust ivrigt til Vanilla, men hun tog rigtig meget hensyn til Vanilla.

 

Jeg havde købt et oksekraftben til Ginger, så det fik hun om eftermiddagen, så hun var beskæftiget lidt med det, hvis hun nu havde været meget obs på Vanilla.

 

Desværre skulle jeg til en alarmeringsøvelse om aftenen, og da jeg ikke ville have, at Vanilla skulle være alene hjemme, så havde jeg bestukket min far med en jordbærtærte, så han kom og passede hundeneJ

 

Det gik fint om aftenen og Vanilla flyttede sig lidt engang i mellem, og hun fik ikke lov til at gå uden for i solen, for jeg var bange for, at hun blev for varm. På et tidspunkt stod hun nok 5-10 minutter i døråbningen, mens hun lænede sig op af dørkammen. Hun var vist lige blevet lidt varm og så stod hun lige der og fik lidt frisk luftJ

 

Så nu skal jeg snart se om det måske kan lykkes at få hende ud og tisse før vi skal i seng, og mon så ikke jeg lige skal checke hende et par gange i løbet af natten? Nok mest for min egen skyld;-)

Natten og dagen derpå

Natten gik fint og jeg vågnede af mig selv et par gange og kontrollerede lige at hun var ok, hvilken hun naturligvis varJ

 

Her til morgen hoppede hun faktisk op i sengen….og det havde vi bestemt ikke aftalt!!!! Men da hun senere rejste sig og ville ned, så blev hun naturligvis forsigtigt båret ned.

 

Her til morgen virkede hun bestemt bedre, og der var mere af Vanilla i hendes øjneJ Så nu er hun tilbage. Mere eller mindre.

 

Men hun stod på et tidspunkt bare i stuen uden at ligge sig eller gøre andet, så måske det gjorde lidt ondt? Så hun fik en klat leverpostej med en penicillin pille og en klat mere med en smertestillende pille. Det ville hun gerne have, men maden var hun ikke rigtig interesseret i endnu. Men tæt på.

 

Så kom min far ved 7 tiden, for jeg skulle på arbejdet og hente min bil, så han var hunde-sitter…..igenJ Og mens jeg var væk, så gik Vanilla hen til bordet, hvor hendes mad stod og så kikkede hun bare derop, og da min far så gav hende maden, så spiste hun det heleJ

 

Da jeg kom hjem var der stor gensynsglæde fra begge hunde….dejligt.

 

Vi gik også en lille bitte tur i formiddags, og selv om hun gik langsom, så synes hun, at det var rart at komme lidt ud.

 

Senere på dagen var hun ude i haven, og da jeg næste gang kikkede ud til hende, så lå hun i frøstilling på fliserne, dvs. på maven. Så det var bare gode tegn, for så må hun altså have det ret godt.

 
Jeg er stadig lidt obs på hende, og hun får ikke lov til at lægge for længe i solen. Det skal lige siges, at hun elsker at ligge i solen, og hun kan blive så varm, så man nærmest kan stege æg på hende. Ginger derimod ligger meget mere i skyggen….men Vanilla ELSKER at ligge i solen. Men jeg synes bare ikke lige, at hun skal ligge der for lang tid endnu. Selvom hun nok er ved at være frisk nok til selv at kunne regulere temperaturen. Men bare lige fordi jeg er et pyller-hoved
J

Vanilla i frø-stilling, cirka et døgn efter operationen.

 

Tilbage til forsiden